De behandeling/kosten

De behandeling

Als u kennis komt maken met reflexologie voor ontspanning of preventie, krijgt u een  basisbehandeling die is afgestemd  op de toestand van uw voeten. Daarom maak ik een foto van uw voeten en hebben we een kort intake gesprek. Deze behandeling kunt u alle 4 tot 6 weken herhalen.

Als u specifieke klachten heeft, krijgt u tijdens de eerste behandeling een  uitvoerig intakegesprek en een behandeling waarbij uw voeten in kaart worden gebracht. Aan de hand daarvan gaan we een verder behandelplan opstellen. Het aantal sessies en het aantal keren per week is van te voren niet te bepalen maar hangt af van de reacties van het lichaam en uw wensen.

Al aan de buitenkant vertellen voeten een deel van het verhaal over de mens die op deze voeten loopt en ze hun vorm heeft gegeven. Daarom bestaat de behandeling uit de volgende onderdelen:

een foto van de boven- en onderkant van uw voeten. Deze foto’s vertellen veel over het verloop van uw energie. Ook eelt, kleur, temperatuur, lijnen op de voetzool en de breedte van de voet zijn belangrijk. De stand van uw tenen wordt gelezen om te kijken hoe u met uw energieën omgaat.  Ze vertellen allemaal een stukje van uw verhaal. Samen met de gegevens die ik verzamel door uw voet na te voelen, de informatie over wat u wilt bereiken met voetreflexologie en het intakegesprek vormen ze de basis voor uw reflexologische behandeling. Meestal ontstaan binnen 2 tot 6 behandelingen reacties. Regelmatig vind daarom een evaluatie plaats.

De therapie wordt gegeven met de handen terwijl u zit of ligt. U hoeft alleen uw voeten en onderbenen te ontkleden. Soms wordt er een beetje neutrale olie gebruikt ter ondersteuning. Omdat reflexologie een holistische geneeswijze is, wordt er niet alleen aandacht besteed aan de klacht maar ook aan de leefwijze.

reflex-behandeling

De meeste mensen ervaren de behandelingen als heel prettig en ontspannend.

Er zijn stevige massages met een lichamelijke werking. Hierbij worden sommige plekken op de voet als pijnlijk ervaren. Er wordt echter altijd rekening gehouden met de pijngrens van de cliënt. Er zijn ook zachtere massages die meer op het geestelijk vlak werken zoals  polariteit-, of metamorfose massages. Dit combineer ik met Chinese energetische meridiaanmassages op onderbenen en ook op de onderarmen.

Als het nodig is, vul ik mijn behandeling aan met hand- en oorreflexologie. Soms maak ik gebruik van Moxa (een staaf van samengeperst bijvoetkruid). Aangestoken kan het een hoge temperatuur bereiken. Hiermee verwarm ik punten op de voet waardoor ik tijdens de massage dieper in het weefsel kan werken.

Na de behandeling kunt u het best veel drinken, water of kruidenthee, zodat het lichaam vrijgekomen afvalstoffen kan verwerken.

Er wordt geen medische diagnose gesteld en er worden geen medicijnen voorgeschreven


Meer vragen? neem dan vrijblijvend contact met me op!