De behandeling

De behandeling

Al aan de buitenkant vertellen voeten een deel van het verhaal over de mens die op deze voeten loopt en ze hun vorm heeft gegeven. Daarom maak ik eerst een foto van de boven- en onderkant van uw voeten. Deze foto’s vertellen veel over het verloop van uw energie. Ook eelt, kleur, temperatuur, lijnen op de voetzool en de breedte van de voet zijn belangrijk. Ze vertellen allemaal een stukje van het verhaal. Samen met de gegevens die ik verzamel door uw voet na te voelen en informatie over wat u wilt bereiken met voetreflexologie vormen ze de basis voor uw reflexologische behandeling.

De therapie wordt gegeven met de handen terwijl u zit of ligt. U hoeft alleen uw voeten en onderbenen te ontkleden. Soms wordt er een beetje neutrale olie gebruikt om de reflexologische behandeling te ondersteunen. Omdat reflexologie een holistische geneeswijze is, wordt er niet alleen aandacht besteed aan de klacht maar ook aan de leefwijze van de cliënt.

reflex-behandeling

De meeste mensen ervaren de behandelingen als heel prettig en ontspannend.

Er zijn stevige massages met een lichamelijke werking. Hierbij worden sommige plekken op de voet als pijnlijk ervaren. Er wordt echter altijd rekening gehouden met de pijngrens van de cliënt. Er zijn ook zachtere massages die meer op het geestelijk vlak werken zoals  polariteit-, of metamorfosemassages. Dit combineer ik met Chinese energetische meridiaanmassages op onderbenen en ook op de onderarmen.

Als u kennis komt maken met reflexologie voor ontspanning of preventie, krijgt u een basisbehandeling die afgestemd is op de toestand van uw voeten. Deze behandeling kunt u alle 4 tot 6 weken herhalen.

Als u met specifieke klachten komt, krijgt u tijdens de eerste behandeling een intakegesprek en een basisbehandeling waarbij uw voeten in kaart worden gebracht. Meestal ontstaan binnen 2 tot 6 behandelingen reacties. Aan de hand daarvan gaan we een verder behandelplan opstellen. Het aantal sessies en het aantal keren per week is van te voren niet te bepalen maar hangt af van de reacties van het lichaam en uw wensen.

Als het nodig is, vul ik mijn behandeling aan met hand- en oorreflexologie. Soms maak ik gebruik van Moxa (een staaf van samengeperst bijvoetkruid). Aangestoken kan het een hoge temperatuur bereiken. Hiermee verwarm ik punten op de voet waardoor ik tijdens de massage dieper in het weefsel kan werken.

Na de behandeling kunt u het best veel drinken liefst water of kruidenthee, zodat het lichaam vrijgekomen afvalstoffen kan verwerken.

Er wordt geen diagnose gesteld en er worden geen medicijnen voorgeschreven


Meer vragen? neem dan vrijblijvend contact met me op!